Δρομοκράτες

Dromokrates

Στην απίθανη περίπτωση που εγώ κι εσύ κι αυτοί ζούμε μέσα σε ένα κουτί, ο χρόνος θα κυλούσε διαφορετικά. Όλα θα ήταν κάπως διαφορετικά. Αλλά αν κάποιος άνοιγε το κουτί και κοιτούσε μέσα όλα θα φαινόταν ίδια. Mε μία πρώτη, απρόσεκτη ματιά όλα θα φαινόταν αρκετά ίδια. Αλλά αν κάποιος κοίταζε πραγματικά, θα καταλάβαινε μάλλον κάτι άλλο. Το ερώτημα είναι που θέλει να βρίσκεται ο καθένας. Μέσα ή έξω από το κουτί; Κι αν υπάρχει όντως επιλογή...

Καλοκαίρι Ηρακλείου. Μια παρέα φίλων περιμένει το πλοίο. Ξαφνικά ο ένας αρχίζει και παίζει κάποιο ρυθμό στην κιθάρα. Ένας άλλος σηκώνεται και συνοδεύει με το σώμα του. Ακολουθούν κι άλλοι. Χωρίς να γίνει αντιληπτό κόσμος συγκεντρώνεται κι ο πρώτος αυτοσχεδιασμός ξεκινά.
Έπεται η σύσταση της ομάδας στη Θεσσαλονίκη. Χώρος δράσης οι πλατείες της πόλης. Η ομάδα μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς στις πρόβες στήνει τα πρώτα της πρότζεκτ με μοναδικά μέσα το σώμα και τη φαντασία. Ερεθίσματά της προσωπικές ιστορίες και κοινωνικά θέματα όπως ο κομφορμισμός, ο ρατσισμός και η ματαιότητα της ζωής. Η ομάδα λειτουργεί μέσα από τη συνδιαμόρφωση αποφάσεων και ιδεών των μελών της.
Στόχος μας να προβληματίσουμε την κοινή γνώμη και να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα άτομα να γνωρίσουν τη μαγεία του θεάτρου.