Γεωργία Κιζιρίδου

georgia Kiziridou
Τι συμβαίνει στον νταή του σχολείου όταν μεγαλώσει;

Ο σχολικός εκφοβισμός έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία 10 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, δεν έχει δοθεί η αντίστοιχη σημασία στο πώς εξελίσσεται η ζωή όσων εμπλέκονται σε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στην ενήλικη ζωή. Τι συμβαίνει όταν ο νταής του σχολείου ξεκινά να εργάζεται; Συνεχίζει να φέρεται με τον ίδιο τρόπο στους συνεργάτες και συναδέλφους του; Ή μήπως λόγω της ωρίμανσης χρησιμοποιεί τις σχολικές του εμπειρίες, ώστε να γίνει ένας πετυχημένος και δυναμικός εργαζόμενος; Τελικά, ο εκφοβισμός έχει ημερομηνία λήξης ή είναι ένα παγιωμένο μοτίβο συμπεριφοράς που δύσκολα μπορεί να μετατραπεί με το πέρασμα του χρόνου; Υπάρχει τελικά ο εκφοβισμός στο χώρο εργασίας;

Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Από το 2007 διατηρεί διεπιστημονικό πολυδύναμο κέντρο Αντιμετώπισης Διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Φωνής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης μαθήματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Λογοθεραπεία. Το 2010 συνιδρύει την εταιρίας εκπόνησης και πώλησης ειδικών εκπαιδευτικών υλικών Play learning, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και θεραπευτές που σχετίζονται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Από το 2011 συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που αφορούν το mentoring, είτε ως μέντορας, είτε ως ωφελούμενη.

Είναι υπεύθυνη σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα με έμφαση στη διαπολιτισμικότητα. Από τον Οκτώβρη του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2013, διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους , τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις κρίσεις πανικού. Τέλος, διδάσκει σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας μελέτης για τη ΔΕΠ-Υ και της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών.