Βασίλειος Γεωργόπουλος

Vasileios Georgopoulos
Ασφάλεια της πληροφορίας, ήθος, σκέψη και άλλα μυθικά πλάσματα

Δεν είναι ψιψιψίνια ούτε κοκοκόψαρα, είναι υπολογιστής, είναι κινητό και σύντομα το ψυγείο και ο καθρέπτης. Δεν είναι οι νέες τεχνολογίες είναι η τεχνολογία τώρα. Δεν είναι καν μια νέα εποχή είναι το εχθές. Δεν είναι η τεχνολογικά εξελιγμένη κοινωνία του αύριο είναι το σήμερα. Δεν είναι η ψηφιακή και η φυσική παρουσία ξεχωριστές αλλά μια.

Η τεχνολογία εξελικτικά με την πάροδο του χρόνου ακολουθεί την Δαρβινική θεωρία, η οποία είναι μια μονοκατευθυντική διαδικασία. Όπως τα πολύπλοκα είδη, εξελίσσονται από τους πιο απλοϊκούς πρόγονούς τους φυσικά, με τη πάροδο του χρόνου έτσι εξελίσσεται και η τεχνολογία. Στο σήμερα δηλαδή σε μία εποχή που το Διαδίκτυο των πραγμάτων είναι γεγονός πρέπει να αφήσουμε πίσω μας οποιουδήποτε είδους αδράνεια και να την αποδεχτούμε αγκαλιάζοντάς την και κάνοντάς την βίωμα.

Ο Βασίλειος Γεωργόπουλος είναι Πτυχιούχος Ηθικός Χάκερ, μηχανικός ασφαλείας και ερευνητής Εγκλημάτων Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από το 2013 δραστηριοποιείται ενεργά στους κλάδους της δικανικής πληροφορικής και της ασφάλειας της πληροφορίας. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα δικηγορικά γραφεία και έχει λάβει μέρος σε έρευνες για την διαλεύκανση και εξιχνίαση εγκλημάτων που διεπράχθησαν με μέσο ή στόχο τα πληροφοριακά συστήματα. Στόχος του είναι η ενημέρωση εταιριών, ιδιωτών και μαθητών για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Επίσης στόχος του και μέρος της μεταπτυχιακής του διατριβής αποτέλεσε η έρευνα για την σωστή χρήση των ψηφιακών πειστηρίων κατά την κρίση αδικημάτων, είτε δικανικά είτε εταιρικά.